Zeewolde volgens Freud

De discussie in Zeewolde is voer voor psychologen. Zo zagen wij (3-sep) op het journaal een duidelijk seksueel vastzittende vrouw* schuimbekkend haar zorgen (angsten) in de microfoon spugen. Ze had gehoord dat voornamelijk jonge mannen uit Syrië en Eritrea naar het AZC zouden komen. Alleen. Na een lange reis. En ze hebben natuurlijk van alles meegemaakt onderweg dus dan weet je het wel… Oftewel: onderdrukte seksuele verlangens (want zondig) geuit als angst. In gedachte lag ze al te zweten tussen allerlei exotisch mannenvlees in een weiland, maar dat zijn zondige gedachtes. Als je vrouwen op die manier seksueel zou typeren zou je -terecht- met pek en veren overgoten worden, maar als christenvrouw mag je dit dus doen over mannen.

Andere Zeewoldenaren vonden het heel erg voor die mensen, maar verder moesten ze vooral worden opgevangen ‘in de regio’ (overigens: Meer dan 90% van alle vluchtelingen wordt allang opgevangen ‘in de regio’). Want dat was toch veel beter voor die mensen. Xenofobie verpakt als menslievendheid. Ook geen unicum in de christenfundi-historie.

De mooiste vondst kwam echter, helaas maar waar, van Wilders. Je kan je afvragen wat hij eigenlijk te zoeken had in een Zeewoldense kwestie, maar sois. Misschien moest hij toch in de buurt zijn om met Alemerense partijgenoten, echtgenotes in elkaar te trappen. Geert vond dat we de moed moesten hebben om tegen veilige landen als Turkije (nu t hem uitkomt is Turkije ineens ‘een veilig land’) te zeggen: “vang ze lekker daar op.”. Angst verpakt als moed, gave spin Geert!

Wat we dus hebben is onderdrukt seksueel verlangen, gesublimeerd tot vreemdelingenangst, wat we willen framen als moed. Dan is de oplossing ook niet zo moeilijk, christen-heren moeten beter worden in bed. Denk niet alleen aan jezelf, zij wil ook wel eens klaarkomen. Boven de dekens met het licht aan. Dán ben je een held. Of ben ik nu wat te kort door de bocht? Ach, ook geen unicum in deze schandalige discussie.

*Als je het hebt gemist; het lijden onder een orgasmeloos leven knalde door het scherm heen. Het was zo duidelijk dat dit geen aanname is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s